Eu-s támogatások

 
 
A tolna megyei Bonyhádon működő Herner Faipari Kft. tevékenysége másfél évtizedes múltra tekint vissza és folyamatos fejlesztéseinek az eredményeként a település egyik fontos vállalkozásává nőtte ki magát. A 2017-ben elnyert európai uniós támogatással megvalósuló projektje óta, ez immáron a 3. elnyert fejlesztési pályázata a vállalkozásnak.
 
A fejlesztés célja a pályázati kiírással összhangban megújuló energiaforrás – jelen esetben napenergia – használatának a kiépítése, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.
 
Az 5,07 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatással a Herner Faipari Kft. egy 35,17 kWp teljesítményű napelemes rendszer kiépítését valósította meg. A rendszer használatával a vállalkozás energiaigényének a 99,85%-a biztosított. Továbbá éves szinten az üvegházhatású gázok kibocsátása 23,7 tonnával és a primer energia felhasználás 377 GJ-lal csökkeni fog.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Uniós támogatás segítségével Nyílászáró-gyártó gép beszerzése valósult meg, a Herner Faipari Kft-nél, Bonyhádon
 
A bonyhádi HERNER Faipari Kft. befejezte a GINOP-2.1.8-17 - A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén megnevezéssel kiírt, „Nyílászáró-gyártó gép vásárlása Bonyhádon” című, GINOP-2.1.8-17-2018-02383 jelű pályázatának megvalósítását. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Irányító Hatóság vezetője a a fenti pályázati kiírás keretében 23,88 millió forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte beruházásunkat.
 
A projekt megvalósításának ideje: 2019.01.15.– 2019.06.17.
 
A megvásárolt eszköz a piacon jelenleg elérhető legmodernebb, leghatékonyabb berendezések közé tartozik. Segítségével ugyanazzal a munkavállalói létszámmal, jobb munkakörülményeket biztosítva, nagyobb hatékonysággal, jobb minőségű, nyílászárókat, tudunk gyártani. A hatékonyság növekedése miatt nagyobb mennyiségű terméket is le tudunk gyártani, ami növeli vállalkozásunk versenyképességét.
A Saomad SINTESI maró automatát elsősorban az ajtó,- és ablakgyártásra fejlesztették ki, de ezeken túlmenően bármilyen egyéb csapozási / pl. keretszerkezetek/, és hosszprofil marási feladatokra alkalmas.
Ezzel a géppel akár 20-25 db egyedi méretű nyílászáró szerkezeti megmunkálása is elvégezhető műszakonként, egy kezelővel, ami jelentősen megnöveli a jelenlegi kapacitást, ráadásul a legmodernebb hőszigetelési elvárásoknak megfelelő ablakok gyártásához szükséges szerszámkészlet egyszerre felszerelhető rá, ezáltal megszűnnek az átállási idők. A géphez tartozó cnc felsőmaró tengely segítségével, az összes marási művelet elvégezhető egy folyamatban.
Vállalkozásunk a nyugat-európában megszokott minőséget tudja biztosítani megrendelői számára, a nyugati árnál sokkal olcsóbban. Ezért bízunk benne, hogy a folyamatos fejlesztéseinkkel meg tudjuk valósítani a hosszú távú terveinket is.
 
 
 

 
 
 
 
 
„Asztalosipari gépbeszerzés a Herner Faipari Kft-nél, Bonyhádon”
 
A projekt alapadatai:
·         Kedvezményezett neve: HERNER Faipari Gyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
·         Projekt-azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00961
·         Projekt címe: „ASZTALOSIPARI GÉPBESZERZÉS A HERNER FAIPARI KFT-NÉL, BONYHÁDON”
·         A támogatás összege: 10,46 MILLIÓ FORINT
·         Támogatás mértéke: 50 %
·         A projekt költségvetése: 20,92 millió forint
·         A projekt befejezése: 2017. 12. 11.
 
A projekt bemutatása:
A fejlesztés célja az asztalos üzemünk felszerelése modern, pontos, és hatékony nagygépekkel, melyek a következők:
·         SCM TEN 220 class egyoldalas csapozógép
·         SCM minimax T55W Elite S asztalos marógép
·         SCM FEED előtoló berendezés
·         SCM SANDYA 300 RCS 950 kontaktcsiszológép
·         CMA CM2000 kétoldalas automata zsalugáterhelymaró
·         SCM SI 300 S NOVA körfűrészgép
·         SCM MINIMAX CLAMP elektro-hidraulikus keretprés
A megvásárolt gépek a már eddig is használt, bérelt gépekkel párhuzamosan fognak működni, ugyanis célunk az, hogy a fejlesztés megvalósulása után 20-25%-kal növeljük a kibocsájtást, és ennél fogva az árbevételt is.
Az új gépekkel a precíziós munkákat fogjuk végezni, de alkalmasak a teljes termelési folyamatra is. A megvásárolt gépek modern technikát képviselnek, felhasználják a legújabb asztalosipari technológiai fejlesztéseket. Üzembiztosak, és energiatakarékos villanymotorokkal vannak felszerelve.       Segítségükkel a mai kor követelményeinek megfelelő pontosságú fa nyílászárókat, árnyékolástechnikát, lépcsőket, fa bútorokat, stb. tudunk gyártani, megfelelő hatékonysággal.
Célunk a piacon eddig is elismert, kiváló minőségű termékek folyamatos gyártása a következő évtizedekben is.
 
A projekt megvalósításának helyszíne:
7150 Bonyhád, Sport u. 3. hrsz: 2494/2
 
A projekt a következő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200 617

 

Honlap: www.palyazat.gov.hu

Elérhetőségeink

Központi telefonszám

74/450-301

Herner Ádám

30/993-1850

Herner Tamás

20/574-7316

Herner Péter

30/356-9139

Email

hernerfaiparikft@gmail.com

Cím

7150 Bonyhád, Sport u. 3.